Skoraj pri vsakem delu na zaposlene preži neuspeh. Zato se kadrovniki radi zatekajo h vprašanju o vašem neuspehu. Radi bi razumeli, kako ga dojemate. Želijo ugotoviti ali ste kljub neuspehom sposobni ohraniti moč, energijo in osredotočenost. Kadrovnika zanima, če imate dovolj samozavesti, da vidite svoje pomankljivosti in se učite iz svojih napak.

Veliko lažje je govoriti o uspehih, kot o neuspehih, vendar tudi zato obstajajo načini za posredovanje pravega odgovorat. Tistega, ki ga kadrovnik želi slišati.

Povejte zgodbo

Kot smo že večkrat omenili, je pri zaposlitvenem razgovoru pomembno, da opišete situacije preko zgodb. Opišite situacijo, v katerih ste prevzeli odgovornost za neuspeh. Povejte, kaj ste se ob temu naučili. Naštejte ukrepe, ki ste jih sprejeli, zato da ne bi prišlo do ponavljanja napak, ki so pripeljale do neuspeha. Osredotočite se na neuspeh, ki se je zgodil že nekaj časa nazaj. Imeli ste dovolj časa, da ste postavili strategijo, za opravljanje napak.

Primeri dobrega odgovora

“Vedno živim po načelu, da nihče ni popoln. Zato prevzemam odgovornost za svoje napake. Cenim mnenje drugih . Ko sem začel z izobraževanje zaposlenih, sem imel občutek, kot da snov nikoga ne zanima.To sem doživel kot največji neuspeh. Strokovne sodelavcem sem povprašal po mnenju. Izvedel sem da so moja izobraževanja preveč agresivna in slušatelji ne pridejo do besede. Popoldne sem se usedel pred računalnik in gledal Youtube. Gledal sem ga toliko časa, dokler nisem razumel bistva. Nato pa sem pričel z vajo. Najprej pred ogledalom in psom, potem pa pred sodelavci. Dobil sem pohvale za izboljšanje.”

Odogovarjajte podkrepite s primerom in ne bodite skopi z besedami. Delodajalcu čim bolj podrobno opišite situacijo, vaše občutke in rešitev.

Česa ne smete povedati

Izogibajte se sklicevanju na napake, ki kažejo na vaše pomankljivosti. Delodajalec na razpisanem delovnem mestu pričakuje vnaprej določene značajske lastnosti. Če boste izpostavili, da katero izmed teh nimate ali ste zaradi nje doživeli neuspeh, boste priložnost za službo izgubili.


VPRAŠAJ KADROVNIKA ZA NASVET


 

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentiraj