Kako odgovoriti na vprašanje: Povejte mi nekaj o sebi, česar ni v vašem CV-ju?

Delodajalci želijo izvedeti več o vas. Z odgovorom na vprašanje: Povejte mi nekaj o sebi, česer ni v CV-ju, lahko delodajalcu prikažete celovito sliko o sebi. Vaš cv prikazuje vaše pretekle izkušnje, ne vsebuje pa osebne zgodbe.

Kako odgovoriti?

Vprašanje je za vas priložnost, da poveste privlačno informacijo, ki manjka v vašem življenjepisu. Vprašanje je ponavadi nadaljevanje vprašanje “Povejte mi nekaj o sebi.“.

Možnost 1

Pred vsakim razgovorom pomislite, katere so vaše temeljne prednosti, ki jih želite tekom ragovora izpostaviti. Opazujte podjetje, način komunikacije med zaposlenimi. Če se na delovnem mestu zahteva javno nastopanje in ga v svojih izkušnjah niste imeli priložnost pokazati, to izpostavite pri odgovoru. Vendar ne pozabite, vedno odgovorite z zgodbo. Ste sodelovali v debatnem klubu na fakulteti? Ste bili vodja skupine in predstavljali projekte kolegom? Ste na dodiplomskem študiju dosegli priznanje iz marketinga?

Možnost 2

Vaš CV mora prikazovati vaše dosežke in prednosti. Nekaterih subjektivnih sredstev, ne morete vključiti v CV. Lahko odgovorite tako, da izrazite svojo delovno etiko. “V mojem CV-ju si lahko ogledate, da je moja prodajna ekipa presegla letni cilj za 15%. Eden od ključev uspeha je bila moja pripravljenost, da sem se z več zaposlenimi pogovarjal o prodajnih klicih, ki so pomagali pri sklepanju poslov z glavnimi strankami. Šele popoldne sem prišel do mojih administrativnih nalog, vendar je bilo vredno.”

Možnost 3

Delodajalca pred zaposlitvijo skrbi motiviranost bodočega zaposlenega.

 

ci so pogosto prav tako zaskrbljeni zaradi vaše motivacije za prevzem določene vrste dela, saj gre za vaše znanje in veščine. Torej tovrstno vprašanje nudi priložnost, da razložite, zakaj je to delo tako privlačno za vas. Lahko poudarite, zakaj ste navdihnili, da se prijavite za delo. Prav tako lahko pojasnite, da ste pripravljeni vlagati veliko energije, če ste ga najeli. Na primer, če se prijavljate na mesto zbiranja sredstev z zdravstvenim raziskovalnim laboratorijem, lahko navedete, da ste se razvili zavezo za medicinske raziskave, ker sta bila vaša mama ali oče zdravnica in delili zgodbe o tem, kako težko je bilo njihovim bolnikom z izčrpnim bolezni.

 

Iscem-delo.si