“Katera je vaša najboljša lastnost oziroma vaša prednost?” se na prvi pogled zdi, eno izmed lažjih vprašanj na zaposlitvenem intervjuju. Vprašanje je zelo pomembno. Kadrovnik želi vedeti, ali vaša lastnost ustreza potrebam podjetja. Vprašanje o vaši najboljši lastnosti velikokrat odloča, ali boste sprejeti na delovno mesto ali ne.  Z odgovorom nikar ne bodite skopi. Vašo najboljšo lastnost  opišite z besedami.

Kako pravilno odgovoriti na vprašanje o najboljši prednosti?

Izpostavite lastnost, ki se bo najbolj povezovala s prostim delovnim mestom. Držite se seznama kvalifikacij, ki ste jih navedli v vašem CV-ju. Pripravite se na zaposlitveni intervju in razmislite o svojih 3-5 najboljših lastnostih, ki vam bodo prišle prav na razgovorih. Vsaka značajska lastnost naj vsebuje tudi zgodbo, ki jo bo podkrepila. Razmislite, kdaj vam je izbirana lastnost prišla prav in kako ste jo uporabili. Pri odgovoru uporabite besede moči. Na kadrovnika boste naredili dober vtis. Bolj se bo vaša značajska lastnost ujemala z zahtevami delovnega mesta, večja možnost je, da boste dobili ponudbo za delo. Osredotočite se na odgovor. Če ne boste prednosti izpostavili jasno, se bo delodajalec brez težav odločil za drugega kandidata.

Nekaj primerov odgovorov na vprašanje o prednosti

“Imam izredno močno delovno etiko. Ko delam na projektu, ne želimo samo izpolnjevati rokov. Namesto tega zaključim projekt precej pred načrtovanim rokom. Lansko leto sem celo prejel bonus za dokončanje zadnjih treh poročil pred časom.”

“Pisno se odlično izražam. Pet let sem delal kot asistent urednika in hitro opazim nepravilnosti. Pisal sem za različne publikacije, stil pisanja lahko prilagodim različnim javnostim. Kot pomočnik v marketingu bom lahko učinkovito pisal in urejal sporočila za javnost ter natančno in hitro posodaljal spletne vsebine. Sem usposobljen prodajalec z večletnimi izkušnjami. Vsako četrtleje sem prekoračil prodajne cilje in vsako leto dobil bonus.”


IMAŠ VPRAŠANJE ZA NAŠEGA KADROVNIKA?

 

 

 


Sending
User Review
0 (0 votes)

Komentiraj