Kako začiniti poglavje interesi

Od vseh delov življenjepisa je poglavje interesi tisto, v katerem lahko izrazite sebe in vaša zanimanja. Če se radi potapljate in to počne tudi vaš bodoči delodajalec je večja verjetnost, da vas bo povabil na razgovor, saj mu boste delovali zanimivi. Ljudje radi druge sodimo po sebi. Interesi predstavlja zadnji del življenjepisa in je še toliko pomembnejše, da pustimo dober vtis.

Ne bodite dolgočasni

Povprečen kandidat za delo napiše npr. druženje s prijatelji, branje knjig, sprehodi in kuhanje. Ali je res to tako neverjetno? Vsi hodimo in večina nas kuha. Si nas bo delodajalec zapomnil po tem, da kuhamo tako kot to počne že 100 ostalih kandidatov? Razmislite, kaj je tisto kar vas loči od drugih. Imate morda doma 5 ananasov in gojite strast do njih. Vsako jutri vstajate ob petih in se odpravite na dolg sprehod ali pa spite samo 6 ur?

Prostor je dragocen

Večina pomisli pod interesi športne aktivnosti z visokimi uvrstitvami. Če jih res dosegate, je to za vas odlično. Ste pa vsekakor lahko dobri na drugih področjih za katere ni »javno« razpisane discipline. Zavedajte se, da na olimpijskih igrah zlato medaljo prejme le eden. Vsi pa ne igrajo za profesionalno ekipo, tega se vsi zavedamo. Izpostavite vaša zanimanja, tudi če niso mednarodno priznana.

Bodite ustvarjalni

Slovenija je ena izmed redkih jezikov, ki ima dvojino. Imamo veliko čudovitih besed za izražanje občutkov. S kuhanjem ni nič narobe, če vodite svoj blog in vse mojstrovine dokumentirate lahko v interesne dejavnosti prilepite link do vaših fotografij. Namesto kuhanja raje napišite »Atraktivna in verodostojna ljubiteljica kuhanja«. Bralca morajo vaša besedila pritegniti in ne le zgolj informirati. Celo iz najbolj vsakdanjega druženja je mogoče narediti razburljivo doživetje.

Zapomnite si, to je vaša zadnja priložnost, da naredite dober vtis!

Delodajalec zaposluje tiste, ki delijo enake organizacijske vrednote in zanimanja. O temu razmislite tudi pri pisanju vaših interesov. Naredite zanimanja zanimiva!

Iscem-delo.si