Kako doseči, da si vaš CV zapomnijo?

Poznaš občutek, ko začneš brati res dobro knjigo in ne želiš da se konča? Če pogledaš na uro, veš da je preveč in bi morala biti luč že ugasnjena ti pa nekje globoko v sanjah…samo še eno stran moraš prebrati. Glaven razlog, da te knjiga pritegne je sposobnost pisatelje, da te potopi v knjižni svet. Od vizualne slike, ki ti jo ustvari v mislih do nepozabne zgodbe. Takšen mora biti tvoj življenjepis.

Moč vizualnih referenc

Večina naših nepozabnih izkušenj se shranjuje preko vizualnih podob. Resnične občutke, bolečino, strah in ljubezen težko pristno podoživimo po daljšem časovnem obdobju, spomnimo pa se žive slike, kot bi se dogajalo v tem trenutku. Besede same po sebi ne pomenijo skoraj nič. Ko jim dodamo vizualno podobo nam ostanejo v spominu.

Hipotetične izjave ne sodijo v vaš CV

Delodajalci prejmejo preveč CV-jev, ki izgledajo kot kopirana delovna mesta. Opisi delovnih mest izgledajo hipotetično, brez podkrepljenih dejstev in dokazov. Če v CV-ju poudarjate, da ste človek številk in to ne podkrepite z dejstvi, govorite o hipotezah in vašem videnju sebe, ne pa dejanskemu primeru. Vaš življenjepis mora odražati zgodovinsko karierno pot, ki mora biti zanimiva. Pudarite dosežke in ne le splošne odgovornosti.

Namesto vodstvenih odgovornosti bo veliko bolj na mestu: Vodja petim zaposlenim, s katerimi smo v petih letih dosegli povišanje prodaje za 50%.

Iscem-delo.si