Kako se soočiti z negativnim odgovorom?

Prijavili ste se na več deset delovnih mest, vendar brez uspeha. Ravno ste dobili osmi mail z zavrnitvijo v tem tednu. Lahko greste na lov za novim delovnim mestom, lahko pa se spravite k sebi. Obstaja več pristopov, ki vam bodo pomagali prestati zavrnitveno krizo.

Najslabši pristop je nezaupanje in pesmizem. Vsak neuspeh s sabo prinese nova spoznanja in krepi vašo moč za borbo proti novim izzivom. Sami sebe morate motivirat in paziti, da se ne zlepite skupaj z negativnimi čustvi. To je zgolj odločitev kadrovnika po pregledu vašega CV- ja in ne ocena vaše osebnosti.

Sprejmite dogodek. Tokrat niste imeli sreče. Mnogi pomislijo »Zakaj se mi to dogaja?«. Postavljanje negativnega vprašanja vodi k negativnemu odgovoru. Sprejemanje zavrnitve pomeni to, da čustva doživljamo, vendar se zavedamo, da se je proti njim nesmiselno boriti.

Usmerite negativno energijo v motivacijo in se vprašajte, kaj lahko naredite in kako lahko to naredite. Kakšen bo vaš naslednji korak? Glejte naprej in sprejmite negativne dogodke v svojem življenju kot del učenja. Vsekakor zavrnitev ne pomeni, da se neuporabni in prošnje nimajo smisla.

Bodite pozitivni. Bodite sami svoj prijatelj in največji navijač. Navijajte zase preko notranjega glasa. Zmorete, storili boste in tudi na koncu naredili.

Poskusite se postaviti v vlogo svojega svetovalca. Kaj bi svetovali tretji osebi, ki je bila zavrnjena, kako naj se sooči s tem? Presenečeni boste nad svojim razumevanjem do drugih in lastno kritičnostjo.

Iscem-delo.si