Kaj želiš postati, ko boš velik?

“Kaj želiš postati, ko odrasteš?” Vprašanje, ki smo ga neštetokrat slišali, ali smo ga razumeli? Takrat nismo bili sposobni sprejemati odločitve, razumljivo je, da smo sedaj po nekaj desetletjih sposobni vedeti, kaj želimo v življenju, ko bomo veliki, saj to smo, a ne? Ste v iskanju službe ali to že imate, vendar z njo niste zadovoljni, pa kar vstrajate po starem načinu in upate, da pridete do napredovanja ali zaposlitve. Otroci imajo odlično sposobnost poizkušanja, ko jim ne uspe zložiti kocke, bodo poskušali ponovno drugače itd.

nekatera znanja, ki smo jih osvojili so nezavedna in nam v življenju pridejo prav, večina pa ne

Smo sposbni v trenutku neuspeha zbrati moč in poskušati rešitev iskati na drugačen način. Če boste dovolj dolgo vstrajali vam bo uspelo doseči vse. Dajem vam topel nasvet: Narišiti si pot uspeha, ki jo želite doseči in tedensko preglejte kaj ste storili za cilj, vendar nakar ga ne menjajte, s tem boste izgubili rdečo nit. V šolskem sistemu vam je pot risal sistem, najprej osnovna šola, nato srednja, potem fakulteta, potem magisterij in potem ste prepuščeni sami sebi. Nikoli niste imeli možnost sami risati poti, sedaj pri 25 letih pričakujejo, da boste obvladali vse. Zaradi naše narave in dejstva da novo znanje izpodriva staro pri 25 letih več ne veš kaj so te učili v srednji šoli. V tem trenutku se zaveš, da je šlo mimo tebe nekaj let, brez da bi vedel da so se zgodila. Celotno snov, ki ste se jo učili v srednji šoli lahko povzamete v nekaj urah svojega znanja, potem pa se to konča. Stojim za stališčem, da nekatera znanja, ki smo jih osvojili so nezavedna in nam v življenju pridejo prav, večina pa ne. Če mislite, da to ne drži rešite matematični račun ali podčrtajte stavek (povedek, desni prilastek, levi prilastek itd…) in povejte nekaj zgodovinskih dejstev, ki so se zgodila v letu 1970-1980, pa vendar ste se zgodovino in slovenščino učili v osnovni in srednji šoli? Želim vam povedati, da znanje, ki ste ga nabirali tekom šole ni imelo prave vrednosti, ki ni bil sad vašega zanimanja, sedaj imate priložnost risati svojo pot, le cilj morate imeti.

Bodite kot otroci in preizkušajte!

Pojdite v knjižnico in izberite zanimivo poučno knjigo, ki ni roman iz nje črpajte znanje in energijo, po prebrani knjigi boste delodajalcu zagotovo vedeli povedati več. Bodite kot otroci, poizkušajte različne načine, če vam nekaj ne bo uspelo, poizkusite na drug način. Edini dokaz da nekaj delate narobe, je to da ni uspeha, vendra ostanite na istem cilju. Če pošiljate cv-je in ne dobite odgovora, nekaj delate narobe, če sadite trto in ta ne zraste ste nekaj naredili hudo narobe. Če želite vino, boste morali najti način, da vam trta uspe, ravno tako je z delom, če ne dobite razgovora, boste morali narediti nekaj da svoja dejanja spremenite, potem boste dobili delo.

V srcu vedno ostanite otroci!

 

Iscem-delo.si