Kazalo navaja izraze in teme, o katerih se razpravlja v dokumentu, skupaj s stranmi, na katerih se ti pojavijo. Preden pričnemo z branjem knjige, nam kazalo ponudi uvid v pregled vsebine.

Prvo kazalo je potrebno pripraviti že pri dispoziciji, ker je besedila še malo, to ne predstavlja težav. Pri napisanih petdesetih straneh ali več, pa se zaplete. Kazalo vstavite v word, vendar se ne posodobi uspešno. Mu manjkajo številke ali celo pravi naslovi.

1 Izbira sloga

  1. Označite besedilo, za katerega želite uporabiti slog. Lahko na primer označite besedilo, ki ga želite spremeniti v naslov. Če želite spremeniti slog celotnega odstavka, kliknite kamor koli v odstavku.
  2.  Zavihek osnovno , v skupini slogi kliknite želeni slog. Če ne vidite želenega sloga, kliknite več gumb Slika gumba , da razširite galerijo.

 

Videz izbranega besedila z določenim slogom si lahko ogledate tako, da postavite kazalec nad slog, katerega predogled si želite ogledati. Pri nastaviti slogov sledite navodilom za izdelavo del vaše fakultete.

2. Označevanje naslovov

V besedilo označite naslov besedila in ob tem kliknite na izbiro sloga (zavihek osnovno, izbira sloga desno).

3. Ustvarjanje kazala

Vse je pripravljeno za izdelavo kazala. Sledi zadnji korak.

V zavihku sliki izberete Kazalo vsebine. Pri kliku na kazalo vsebine se vam bo odprl spustni meni, izberite samodejno tabelo.

4. Posodabljanje kazala

Če želite posodobiti kazalo, kliknite kazalo in nato pritisnite F9. Ali pa kliknite Posodobi kazalo v skupini Kazalo na kartici Sklici.

Posodobitev kazala

Navodila si namenjena izdelavi kazala v Word 2010.

 

 

Komentiraj